Kategorier
Bostad

Bergvärme Stockholm – viktigt att tänka på

De ständigt stigande elpriserna kan faktiskt föra någonting gott med sig i det långa loppet. Detta i form av att de tvingar fastighetsägare, BRF:er och villaägare att ta nödvändiga investeringar i mer effektiva energilösningar. Man investerar i exempelvis solenergi och/eller bergvärme i Stockholm och får lägre kostnader, men där man samtidigt också tar ett stort steg för ett bättre klimat.

Just nu är det givetvis extremt tufft för många, men på sikt kan denna turbulenta period de facto ha fört någonting bra med sig.

Just bergvärme i Stockholm är intressant i detta perspektiv och här nedan tänkte vi gå igenom några viktiga saker att tänka på om du som villaägare är intresserad av den lösningen för energi och uppvärmning av ditt hus i Stockholm. Följande punkter ger dig lite mer kött på benen.

  • Passar bergvärme hos dig? Först och främst så kommer det att kräver en geoteknisk undersökning av din tomt där man dels ser över vilken typ av jord som finns – och hur den kan leda värme – samt hur djupt man måste borra. Man tar även hänsyn till andra, närliggande borrhål. Om det fungerar med bergvärme så kommer du även att behöva söka tillstånd för att få påbörja processen med borrning och installation.
  • Rätt partner. Det viktigaste är att du väljer rätt företag för bergvärme i Stockholm. Ett råd är att du väljer ett företag som kan hjälpa dig hela vägen. Vilket konkret innebär att de räknar på dina behov, hur stort hus du har samt hur detta ser ut exempelvis gällande planlösning och väljer en värmepump baserat på detta – och att de sedan också kan A) borra och hjälpa med markarbetet och B) kan installera pumpen och sätta den i drift. Fördelen med att välja ett och samma företag är att misstagen kan minimeras och att arbetet sker effektivare. Du får genom detta även en värdefull partner för framtida service och underhåll.
  • Hög initial kostnad. Bergvärme i Stockholm kan sänka dina årliga kostnader för uppvärmning och energi med närmare 80%. Men, det handlar också om en stor initial investering där du som minst får räkna med 100.000 kronor. Se till att du löser finansieringen innan du sätter igång och ta gärna hjälp för att räkna på investeringshorisonten innan du går vidare. Bergvärme är riktigt bra, men det är inte för alla.