Kategorier
Tandhälsa

Konsten att hitta en akuttandläkare i Stockholm

När en akut tandskada uppstår kan man behöva hitta en akuttandläkare i Stockholm. Med några bra knep i bakfickan har man snart en bokad tid för ett akutbesök.

Har man barn i familjen så vet man att olyckor aldrig kommer lägligt. Tänk vad skönt om man kunde säga till barnen att på lördag mellan klockan 14–17 går det bra om du bryter ett ben. Det hade ju varit behändigt, men tyvärr inte någon realitet. Istället går de och bryter armar, skaffar blindtarmsinflammationer och slår ut tänderna på helt andra tider.

När ett barn bryter ett ben eller en arm eller får någon annan sjukdom vet föräldrarna vad man ska göra. När det är akut så söker man upp en akutmottagning på ett sjukhus som får hjälpa barnet. Det kanske är lite klurigt om man inte bor på orten men de flesta brukar kunna försöka hjälpa till att visa vägen.

Akuttandläkare vid akuta tandskador

När det kommer till barn som slagit ut en tand blir det ofta svårare. Det är inte många som vet hur man hittar en akuttandläkare. Än mindre som förmodligen kan peka ut vägen till en akuttandläkare. Det är ju sällan barnen skadar sig inom den vanliga tandläkarens arbetstider. Då gäller det att hålla koll hur man hittar akuttandläkare. Det vanligaste är nog att googla efter akuttandläkare i Stockholm om man befinner sig där.

Ett annat alternativ är att leta information via 1177, eller rent av ringa dem. De har också koll på hur man hittar akuttandläkare i Stockholm. När man fått tag i en tandläkare är det bara att boka en tid och dyka upp på den bokade tiden. De kontrollerar och fixar det som de kan göra akut. Därefter får man gå till sin vanliga tandläkare under ordinarie arbetstider om det är mer som ska göras.