Kategorier
Tandhälsa

Tandläkarbesök utan skräck

Det finns vissa tandläkare som förmedlar ett lugn och förtroende, så att man känner sig trygg med att gå dit. Kalla det karisma, eller yrkesskicklighet, men det är en speciell egenskap.

Har du haft mycket svår tandläkarskräck, kanske du håller med om att den bästa tandläkaren i Stockholm är den du vågar gå till. Den tandläkare som kan få dig att slappna av så pass mycket att du öppnar munnen utan att svimma. Ibland brukar en sådan tandläkare säga något skämtsamt, eller så småpratar han med sköterskan om ditt och datt på teve. Man fattar ju att det är en avledande manöver för att man ska bli på gott humör som patient, men det funkar

Säg bara som det är

Det ingår i både tandläkarens utbildning och erfarenhet att möta alla sorters patienter. Du behöver bara säga som det är, så får du förståelse och ett vänligt bemötande på kliniken. Hela teamet runt dig, både tandhygienisten, sköterskan och tandläkaren står till din tjänst med sin yrkeskunskap. Du kan få bedövning, och i värsta fall något lugnande. Det är faktiskt inte så ovanligt att patienter känner obehag när någon ska rota i munnen.

Är man van vid att ha bra tänder, kanske det är en helt ny situation att det ska borras och putsas. Men det är personalen van vid. När du har klarat av denna prövning, går du dit med större självförtroende nästa gång, och då tycker du säkert att det är den bästa tandläkaren i Stockholm, för han tog bort skräcken.