Kategorier
Artiklar

Trädfällning Uppsala – ta professionell hjälp 

Dags att fälla ett träd på tomten i Uppsala? Vi skulle definitivt råda dig att ta ett steg tillbaka och anlita proffs för detta. Varför? Av den enkla anledningen att trädfällning i Uppsala innebär risker. Oavsett vilken storlek det är på det träd som du vill bli av med så handlar det om att du sätter enorma krafter i spel – krafter som en lekman inte kan kontrollera på samma sätt som en utbildad arborist kan göra. 

Utöver detta så handlar det även om att kunna hantera en motorsåg på ett säkert sätt. Ser man till exempelvis skogshuggare så krävs det ett körkort för motorsåg innan de får ge sig ut för arbetet. Detta krävs inte av en privatperson, men det säger en hel del om riskerna. 

Årligen skadas väldigt många personer av sågar. Man vet inte hur de fungerar, man har ingen koll på säkerheten – och det kan innebära att man dels sågar i sig själv, och dels att de träd som ska kapas – eller den gren – faller över personen i fråga. 

Fördelar med professionell trädfällning 

Man kan även se en trädfällning i Uppsala som ett hot mot både sin egen egendom och mot exempelvis grannarnas. Att se ett träd falla rakt mot det egna huset – det är ingen syn man drömmer om, eller hur? 

Väljer du en professionell trädfällning i Uppsala så kommer den att bygga på en riskbedömning där alla tänkbara scenarion vägs in i bilden och där arboristen även tar in exempelvis väder och vind med i beräkningen kring vilken metod och teknik som är bäst lämpad. 

Handlar det om trädfällning i Uppsala i ett tätbebyggt område så kan det innebära en kapning i sektioner snarare än genom att fälla trädet med ett enda snitt. Trädfällning är en svår konst som kräver utbildning. Väljer du att göra det själv – ja, då utsätter du både dig själv och din egendom för otroliga risker. Ta hjälp!