Kategorier
Tandhälsa

Att skaffa sig en skalfasad

Vill du få ett bländande vitt leende att kunna vara stolt över? Har du konsulterat en tandläkarklinik för att se vilka olika lösningar det finns för just dig? Om inte, unna dig besöket nu.

Om du är ledsen över att dina tänder är missfärgade eller skadade på något vis funderar du troligen på vilka olika lösningar som finns. Om du bokar en tid hos din tandläkare för en konsultation så kommer hen bland annat att prata om skalfasader.

Om du beslutar dig för att låta din tandläkare sätta in skalfasad på dina tänder så får du först ett prisförslag. Skalfasader monteras på de främre, synliga tänderna och brukar kosta mellan 6000 och 9000 kronor. Här finns oftast ett stöd att få från Försäkringskassan, allt sådant vet din tandläkare.

Om du beslutar dig för att låta göra skalfasader till dina tänder så börjar processen med att en scanning utförs av tänderna. Man gör även en slipning av tändernas yta för att skalfasaden ska kunna fästa så bra som möjligt och för att tänderna inte ska bli större än de var tidigare.

Tar det lång tid att få skalfasad?

Efter att scanningen är gjord kan teknikern starta tillverkningen av just din skalfasad. Det är ett noggrant arbete eftersom det är viktigt att porslinet får både färg, form och storlek som passar perfekt och får tänderna att se fullt naturliga ut. Ingen ska behöva fundera eller ifrågasätta om det är dina riktiga tänder de ser, för skalfasaden är en naturlig del av dig. Mer info om skalfasader hittar du här: skalfasadmalmö.se