Kategorier
Bostad

Färgen definierar bostaden

Att färger gör skillnad kan man säkert finna vetenskapliga bevis på om man ger sig till att leta. Vi andra glada amatörer kan nöja oss med att säga att vi blir glada eller lugna av rött och blått.

Det är signifikativt att människan har förmåga att se färger. Det betyder alltså att utvecklingen säger att det är viktigt för oss att kunna skilja på olika färger. Där vissa färger signalerar fara eller trygghet betyder återigen andra färger mat eller något annat av intresse.

Det finns både rent vetenskapliga resonemang kring färgers betydelse och det finns också olika skolor i det hela. Vi kan som sagt nöja oss med att konstatera att vi “tycker om” grönt eller rosa. Huruvida vi sedan vill måla en hel byggnad eller ett vardagsrum i den ena eller andra färgen kan diskuteras!

Att måla om en fastighet

Världen kan vara beredd av smocka till dig med besvikelser på hög nivå. Bor du i detaljplanerat område har kommunen rätt att säga nej när du vill måla hela huset i kamouflagefärger utvändigt. Om du däremot har lust att göra det i ditt sovrum eller kök så är det fritt fram.

Kontakta en bra målare i Stockholm för att få hjälp med ditt måleriprojekt! Den erfarenhet de har gör att de snabbt kan konstatera om du bor i en kommun som tycker att kamouflagemålning är den senaste, fullt acceptabla trenden. Eller så får du veta direkt att det är beige eller falurött som är det enda godkända. Du bör inte chansa!