Kategorier
Artiklar

Windows 11 – värt att köpa?

Ska man köpa Windows 11? Med lanseringen av Windows 11 så skruvade Microsoft upp förväntningarna rejält. Dels som en följd av att det brukar ta ganska lång tid mellan lanseringar av nya operativssystem och att det bara var sex år sedan Windows 10 såg dagens ljus – och dels som en följd av att när man väl släpper något så brukar det vara ren dynamit.

Så var inte fallet med Windows 11. Det var långt ifrån den explosion som många förväntat sig och med detta kom också – i vissa avseenden, välförtjänt – kritik. Har Microsoft övergett sin filosofi och är man numera bara ute efter att sko sig på folk och tjäna pengar genom att lansera nya produkter som egentligen inte gör någon större skillnad?

Det man bör veta om Windows 11 är att det kanske inte skiljer sig extremt mycket från föregångaren i form av Windows 10 – men att de skillnader som finns är till det bättre och att det dessutom handlar om ett operativsystem som är milsvid bättre än exempelvis Windows 7 och andra tidigare versioner.

Windows 11 är ett riktigt bra operativsystem

Man kan således med fördel uppgradera sig om man har en äldre version, men kanske vila lite på hanen om man nyligen köpt Windows 10 och känner att det operativsystemet fungerar bra.

Vi skulle inte kalla Windows 11 för ett magplask eller för någonting onödigt. Det är ett operativsystem som definitivt har många fördelar och som erbjuder både en överlägsen design och en användarvänlighet som går utanför det mesta.

Till och med de största skeptikerna och de mest högljudda kritikerna har ändrat sin uppfattning i den frågan: man har insett att besvikelsen snarare låg i att man haft för höga förväntningar än att Windows 11 inte håller måttet. Således och som sammanfattning: köp Windows 11 och dra nytta av ett välkomponerat operativsystem som erbjuder dig extremt många bra lösningar och en säkerhet som går utanpå det mesta!